Pupinformatie

Ben je geïnteresseerd in een pup van ons dan kan je hieronder lezen  hoe wij werken.

PlanningContact

DE EERSTE WEKEN

“In de eerste 3 weken is rust voor moeder en pups erg belangrijk. Bezoek is daarom pas na deze weken welkom om kennis te maken .”

Vorige nesten

Statistieken

Oss

Vaden’s

Oden’s

We vinden het belangrijk om zo transparant mogelijk te zijn, daarom plaatsen wij hier een zo uitgebreid mogelijke overzicht van alle voor ons bekende erfelijke afwijkingen en chronische aandoeningen, die geconstateerd zijn bij nakomelingen uit onze kennel.

De eerste weken.

Het spreek voor zich dat het fokken met honden geen kleinigheid is. Dit is een hele grote verantwoordelijkheid, voor de pups en voor de nieuwe eigenaren die er toch veel plezier van verwachten. Gezondheid en sociaal gedrag zijn dan ook de belangrijkste kenmerken waarop wij letten bij het fokken. Uiterlijk is ook belangrijk, maar dat komt pas daarna. Vooral de eerste 8 weken bij ons thuis is een zeer belangrijke periode voor de puppen. Onze puppen worden geboren in een schoon en comfortabel "nest" bekleed met zachte warme dekens. Geen kale vloeren en geen gladde kranten in dit huis! In de eerste twee weken van hun leven blijven de pups continu onder ons toezicht en slaapt er een van ons naast de kist om ook nachts indien nodig in te kunnen grijpen. Overdag is er altijd iemand thuis om op ze te letten en te verzorgen. Dagelijks worden de puppen gewogen en zien wij er op toe dat ze stuk voor stuk goed groeien, en als het nodig blijkt zullen wij de moeder helpen en de puppen bij flessen met een goede kwaliteit melk vervanger van de dierenarts . Het nest wordt dagelijks zorgvuldig gereinigd en gedesinfecteerd en vaker als dat nodig is. We zorgen voor de meest optimale omstandigheden van temperatuur en vocht voor de puppen en de moeder. Alle pups worden dagelijks in de handen gepakt en vastgehouden om ze zo te onderwerpen aan vroege neurologische stimulatie om ze te helpen ontwikkelen tot sociale en rustige honden. De kist staat in de huiskamer en op deze manier krijgen de puppen de dagelijkse geluiden mee van de tv, stofzuiger en andere dagelijkse bezigheden in het huis.

Aanvullende voeding begint bij ongeveer vier weken oud en bestaat uit verse rauwe geitenmelk, dit kopen we vers van de biologische boer in de buurt, aangevuld met fijn gemalen rundvlees. Op die manier bouwen we de darmflora op wat voor een goede afweer zal zorgen, en  zorgen we voor een optimale zuurgraad in de maag om het vers vlees (KVV) te kunnen verteren. Na ongeveer 5 weken beginnen we met het geven van Energique voor puppen, en na de 6e week zullen we naast dit onze Tacana gaan geven, deze mix maken wij zelf, het  is een volledige versvlees mix van gemalen karkassen, orgaan en spiervlees, biologishe groeten en probiotica, van af dit moment beginnen we met het volledig afspenen van de puppen. De puppen zullen dan enkel nog als “toetje” melk bij de moeder drinken.

Na vier weken mogen de pups beginnen met kleine uitstapjes buiten de kist, en als het weer het toelaat ook naar buiten. Vanaf deze leeftijd is puppen bezoek ook welkom voor een eerste kennismaking. Tijdens deze weken maken ze kennis met nieuwe plaatsen en mensen, vreemde omgevingen, geluiden, enz. Wij vinden het erg belangrijk om vroeg te beginnen met het socialiseren van de puppen. Zo hebben ze altijd een grote verscheidenheid van speelgoed om mee te spelen, en proberen we ze te prikkelen door nieuwe voorwerpen aan te bieden.

Wij enten onze honden, en dus ook onze puppen op maat. Dat wil zeggen, dat wij doormiddel van een bloedtest (titerbepaling), de (maternale) antistoffen meten. Op deze manier weten we 100% zeker in hoeverre de pup nog beschermd is tegen Parvo, Lever en hondenziekte, door de antistoffen die de pup heeft gekregen uit de biest ( colostrum) van de moederhond tijdens het zogen. Op deze manier hoeven we het immuunsysteem niet onnodig te belasten van de pup, en enten we pas op het moment dat de maternale antistoffen afnemen of weg zijn. Zo kan het dus zijn, dat ipv de 3 entingen die een pup krijgt in de eerste 12 weken leeftijd, er nog maar 1 nodig is voor een volledige bescherming, en vaak een bescherming voor meerdere jaren. Nadat wij zeker weten dat ze voldoende beschermd zijn mogen ze kennis maken met onze andere honden en kinderen uit de buurt.

Wij observeren de puppen op de voet en kennen hun persoonlijkheid heel goed tegen de tijd dat ze naar hun nieuwe eigenaar gaan - dit stelt ons in staat om met succes een goede match tussen mensen en puppen te maken. Tussen de zeven en acht weken zullen ze als het weer het toelaat een puppy socialisatie parcour aangeboden krijgen, waar nieuwe eigenaren bij aanwezig mogen zijn om ook zelf te kunnen zien hoe het gedrag van de puppen is. De definitieve beslissing van zowel koper als ons is na 8 weken - tot die tijd kan er op elk moment afgezien worden van de koop. Om die reden vragen wij ook geen aanbetaling.


Andere belangrijke zaken.

Onze puppen verlaten het nest met alles wat typisch is voor alle goede en met zorg gefokte boxers - ze zijn gechipt en geregistreerd door en bij  de Raad van Beheer en ontvangen een FCI stamboom en een DNA profiel. Ze zijn ontwormd op de leeftijd van 3, 5 en 7 weken met eerst Vithaminthe daarna Milpro en als laatste Panacur, zijn vrij van vlooien of andere parasieten, zijn op de leeftijd van 6 weken door een dierenarts getiterd en krijgen een volledige gezondheid check welke in het europese dieren paspoort genoteerd wordt, wij zijn begonnen met de zindelijkheid training en de puppen zijn dan ook bij het verlaten van het nest gewend om buiten hun behoefte te doen, ze zijn gewend aan dagelijkse verzorgings handelingen zoals nagels knippen, oren en ogen schoonmaken, enz. De puppen worden verkocht met een contract en 16 maand “garantie” op erfelijke afwijkingen, en een uitgebreid boekwerk met allerlei tips voor de opvoeding, voeding, zindelijkheid en voor de eerste dag en nachten.  Bij het verlaten krijgen al onze puppen een royaal puppy pakket mee met oa. Een tuigje, lijntje, speelgoed, kleedje met nestgeur en voer (Tacana) voor de eerste maand. We verwachten in contact te blijven met al onze puppy kopers, en regelmatig te horen hoe het gaat. Wij zijn 24/7 bereikbaar voor alle vragen en willen helpen waar we kunnen.


Wij verkopen onze puppen enkel als gezinshonden.

Om voor een pup in aanmerking te komen stellen wij een bezoek aan onze kennel verplicht. Wij verkopen en reserveren niets voordat u eerst een bezoek heeft gebracht aan ons. Er bestaat dan voor ons geen groter genoegen wanneer we kandidaat-kopers over de vloer krijgen waarvan we merken dat deze mensen geïnformeerd zijn, een zekere basiskennis hebben over de boxer en heel belangrijk: verwachtingen hebben over de kwaliteit van de pup. Mensen die bij wijze van spreken op het laatste moment nog even een “verjaardagscadeau” voor zoon of dochterlief komen oppikken, moeten we sowieso ontgoochelen. Wij zoeken eigenaren wie ervaring met het ras hebben of zich er in verdiept hebben. We zijn op zoek naar liefdevolle eigenaren die geïnteresseerd zijn in , en bereid zijn tot, het verstrekken van de beste zorg en ten minste een basisopleiding gedrag willen volgen met de pup, hem actief te betrekken bij de familie en activiteiten, en hem goed en sociaal op te voeden. Wij weten dat men de zorg voor een boxer niet te licht moet inschatten. En verwachten van eigenaren die weten dat deze zorg meer is dan water en eten geven.

Als u geen behoefte heeft aan een bezoek vooraf kunt u ons beter niet benaderen voor een pup, want wij willen graag onze pups meegeven aan gezinnen die goed hebben overwogen of een boxer binnen het gezin past en wij willen graag weten waar onze pups terecht komen. We verwachten dat de eigenaren van onze puppen begrijpen en waardering hebben voor het vele werk dat vooraf ging aan hun boxer en we willen dat ze trots zijn op een boxer uit onze kennel!


Wachtlijst.

Wij werken met een wachtlijst. Het is voor ons belangrijk dat het karakter van de toekomstige pup aansluit bij de levensstijl van de eigenaar, en daarom is het voor ons minder van belang wie er op dat moment als eerste op de lijst staat. Het is mede daarom van belang dat wij weten welke verwachtingen er zijn, maar ook wat uw woon, werk situatie en gezinssamenstelling is. Als u uiteindelijk na zorgvuldig overwegen tot de conclusie bent gekomen dat een puppy uit onze kennel u aanspreekt dan kunt u bij dekberichten zien wanneer wij ongeveer weer pups verwachten.


 - Zoals te lezen is, besparen we kosten noch moeite voor de verzorging en opvoeding van onze boxers en puppen, en willen we zeker weten dat we ze plaatsen bij mensen die van ze zullen houden, van ze genieten, en een goede (op)voeding geven net als dat wij dat doen. Daarom behouden wij ons het recht om te aller tijde de verkoop naar ons eigen inzicht te weigeren. -

Een kijkje in de puppykamer

Planning

Als alles naar planning verloop hopen wij in het voorjaar van 2018 een nestje te krijgen uit de onderstaande combinatie.

ABC

Yase’s

Emsi’s

Dje’s

D E F

Ragi

Rise’s

Vasi’s

G H I

Fuma’s

Mala’s

Mabi’s

J K. L. Meer ...

Meer info

Inteeltcoefficient over 5 generaties is

Olympico's D'Esglai

?

Amore del dio

Rise’s HabibiMessi

Home

HomeOver onsBoxerhotelOnze boxersPupinformatieContact

Hobbymatige boxerkennel

BRED WITH CARE, RAISED WITH LOVE AND SHOWN WITH PRIDE

Amore del dio