Over ons

“Eens een boxer, altijd een boxer”

Dat geld zeker voor ons! Wij zijn Martin en Antoinette, boxerfan sinds 2000 toen onze eerste boxer Tayson kregen. In 2007 is onze kennelnaam goedgekeurd door de FCI en RVB.

Wij hebben geprobeerd zoveel mogelijk informatie over ons en onze honden op onze website te plaatsen. Kijk rustig even rond, mochten er onverhoopt nog vragen  zijn, dan mag je altijd contact met ons opnemen.

Onze boxerspupinfo

Gezinshond met werkkarakter.

Wij zijn een hobby fokker, maar wel een serieuze!

Praktijkspeuren, wat is dat?

Fokken is voor ons een hobby, maar wel een serieuze hobby, waar veel verantwoordelijkheid bij komt kijken. Immers de basis van een gezond en sociaal puppen leven begint bij ons, de fokker. We verwachten veel van onze honden, met als gevolg dat het fokken een goed overwogen en zeer bewuste keuze is. En omdat wij hoge eisen stellen aan onze honden, stellen wij ook eisen aan onze pup kopers. Onze puppen zijn geen koopwaar welk zo maar even verhandeld kunnen worden. De aanschaf van een boxer moet een weloverwogen keus zijn, en stellen het op prijs als men als aspirant pup koper zich al verdiept heeft in het ras. Bij ons kunt u dan ook niet snel even een pup ophalen voor zoon of dochters verjaardag.....

Net als geen enkele fokker, kunnen ook wij geen garantie geven op een lang en gezond leven van onze puppen, ook een stamboom veranderd daar niets aan. Wel proberen wij er alles aan te doen om erfelijke afwijkingen te voorkomen door selectief te fokken met gezonde ouder dieren. Al onze honden worden getest op verschillende afwijkingen, middels de officiële traditionele methoden maar ook met de nieuwste technieken volgens DNA onderzoek. Daarbij gebruiken wij reuen uit lijnen, die bewezen gezonde nakomelingen hebben gegeven, en niet te vaak worden ingezet, en zorgen dat vader en moeder ten minste op 5 generaties geen familie zijn, zo proberen wij ons steentje bij te dragen aan een gezonde boxer populatie.

Bekijk deze video. Rico volgt een “enkel blind” spoor.

Voor ons is dit een  boeiende wereld waar kennis over de hond en de passie voor een ras elkaar ontmoeten.  Onze honden leven in huis, allemaal, en ook bij elkaar. Wij hebben wel kennels, en gebruiken deze ook, maar enkel voor het slapen en eten. Of als we bezoek krijgen. Net als dat de meeste honden eigenaren een bench gebruiken. Al onze honden komen in huis en liggen dan languit op de bank. Ze horen bij het gezin, en zijn ons gezin.


In de afgelopen jaren  hebben we met onze honden VZH, IPO 1, 2 en 3, UV, ZTP examens behaald en ook een aantal wedstrijden gelopen. Daarnaast zijn onze honden actief geweest in verschillende films en serie’s op tv. Wij vinden het belangrijk dat onze boxers een vrij en open karakter hebben, zonder dat de werk- eigenschappen te kort komen. Want de boxer is een werkhond, en staat tussen de herders en dobers in het rijtje van waak-en-verdediging's honden. Wij hebben altijd veel plezier beleeft aan de hondensport met onze boxers. Naast de africhting zijn wij momenteel ook actief in het praktijkspeuren want ook dat kan de boxer heel goed!

Opnames; RAVELEIJNContact

Home

HomeOver onsBoxerhotelOnze boxersPupinformatieContact

Hobbymatige boxerkennel

BRED WITH CARE, RAISED WITH LOVE AND SHOWN WITH PRIDE

Amore del dio